úterý 5. března 2013

Hráškové risotto s kuřecím masem


To byl můj první pokus o italské risotto a né české rizoto, které jsem do té doby znala a jedla všude. Ať už u nás doma (mimochodem, moje máma ho dělá úžasné), nebo v kterékoliv školní jídelně, menze, nebo bohužel i v mnoha rádoby italských restauracích.






Je potřeba: cibule, máslo, olivový olej, bílé víno, kuřecí vývar, kuřecí maso, hrášek, parmazán, sůl a pepř.






Na másle a olivovém oleji orestujeme cibulku a opečeme na drobné kousky nakrájené kuřecí maso. Přidáme hrášek. Osolíme, opepříme a krátce podusíme. Přisypeme kulatozrnnou rýži vhodnou k přípravě risotta (Carnaroli, Arborio...) , neproplachujeme. Zakápneme trochou bílého vína a postupně zaléváme kuřecím vývarem. Přiléváme ho po naběračkách, mícháme a vaříme do té doby, než se rýže uvaří a vytvoří spolu s masem krémovou směs, těsně před koncem přisypeme nastrouhaný parmazán a kousek másla. 



Správné risotto by mělo být ještě řidší a kašovitější než na obrázku. Nechala jsem ho na plotně příliš dlouho. :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat