úterý 12. února 2013

Krémová zeleninová polévka


Vylepšená krémová dýňová polévka. Obohacená o mrkev, petržel, brambory, cibuli a červenou čočku. 
Od každého trošku a výsledkem je nádherná, sytá, oranžová, hřejivá, krémová polévka. 

Dělala jsem ji před pár dny a po návratu ze zimní procházky přijde opravdu vhod. 
Příprava je naprosto jednoduchá a rychlá. Zvládnete ji za půl hodiny.

Stačí na másle a olivovém oleji orestovat nakrájenou cibulku spolu s nastrouhanou mrkví a petrželí, přidat na kostky nakrájenou dýni a pár brambor, zalít silným zeleninovým, nebo kuřecím vývarem a vařit do té doby, než změknou brambory.
Přibližně v polovině vaření můžete přihodit ještě hrst červené čočky. 
Hotovou polévku rozmixujte dohladka a zjemněte mlékem (případně použijte smetanu). 
Na konci osolte (pokud jste nesolili vývar), opepřete a na talíři zakápněte dýňovým olejem. 

Skvělá a jednoduchá dobrota je na světě. 
Pokud polévku podáváte jako hlavní pokrm, přidejte k ní čerstvé pečivo, nebo opražené krutonky z chleba.

Vzpomínka na krásný podzim. Už aby bylo zase teplo a mohla bych začít na zahrádce sázet novou zeleninu.





Žádné komentáře:

Okomentovat