čtvrtek 16. srpna 2012

Zapečené brambory s čerstvým sýrem


Tip na příjemný letní oběd nebo večeři.
Z mrazáku jsem vytáhla letošní listy mangoldu a ze zahrádky přinesla pár nových brambor. Dala jsem je dohromady se smetanou a česnekem a vzniklo chutné lehké jídlo.

Svařila jsem tedy smetanu se snítkou rozmarýnu a stroužkem česneku, osolila, opepřila.


Brambory jsem nakrájela/nastrouhala na tenké plátky.
Do máslem vymazané zapékací misky jsem je pak proložila střídavě s mangoldem (lze použít i špenát) a plátky česneku a másla. Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti.




Po poslední vrstvě brambor jsem vše zalila svařenou smetanou a přibližně hodinu pekla.

Na horké brambory vytažené z trouby jsem položila plátky čerstvého sýra.


Podávala jsem zakápnuté dýňovým olejem a ozdobené několika lístky polníčku.



Žádné komentáře:

Okomentovat