pondělí 21. května 2012

Rebarborový koláč s jablky


Upekla jsem koláč z rebarbory.

Mám pocit, že tato zelenina se příliš v jídelníčku neobjevuje. 
Což je škoda, protože má fantastickou chuť. 

Stonky této rostliny jsou velmi kyselé, zasyrova se v podstatě nedají jíst, to jsou opravdu jako šťovík, ale po krátké tepelné úpravě (například rychle podušené s trochou hnědého cukru nebo s jablky) ztratí část kyselosti a jsou báječné.
Hodí se taky do buchet, muffinů, koláčů a dalších dezertů. 
Rebarbora se dá taky zavařovat a dělá se z ní skvělá marmeláda.
Nikdy nezapomenu na koláč, který dělávala moje babička a dávala do něj právě tu rebarboru, která rostla u branky na zahradě. Byl fantastický.

Koláč je z listového těsta, plněný pudinkovým krémem a rebarborou s jablky. 

Báječně chutnal s odpolední kávou na zahradě.











Žádné komentáře:

Okomentovat