čtvrtek 17. května 2012

Máme v obci mlékomat!

To sice není žádná žhavá novinka, stojí tu už pěkných pár měsíců, ale je to skvělý vynález.
Jsem hrozně ráda, že se tento nápad začal rozšiřovat do více českých měst a obcí. 
Čerstvé mléko, které neprošlo žádnými úpravami jako je pasterizace, homogenizace nebo UHT.

Je to báječná věc, mléko se výtečně hodí na přípravu domácího tvarohu, riccoty, jogurtů, nebo čerstvého sýra. To z mléka v krabici neuděláte. Máte nějaké zkušenosti s domácí výrobou mléčných výrobků? 
Napište, podělte o své zkušenosti, budu ráda za každý příspěvek.
Navíc, kupovat v mlékomatu je skvělý způsob, jak podpořit místní zemědělství, nekupujte balené krabicové mléko, byť je s českými etiketami a značkami. Často se totiž stane, že vůbec z Česka nepochází. Nedávno jsem se takhle na obalu krabice mléka (které jsem donedávna kupovala), dočetla, že mléko má zemi původu v Belgii. ¨
Ptám se proč? Proč si takhle komplikujeme život, proč se dováží cizí suroviny, když těch dobrých a kvalitních je u nás dostatek?! 
Proto doporučuji kupovat mléko z mlékomatu u kterého máme opravdovou jistotu čerstvosti a kvality. 
Je i výrazně levnější a před použitím stačí jen krátce převařit.

Nakupujete v mlékomatu? 

Žádné komentáře:

Okomentovat