pondělí 28. května 2012

Letní salát


Tohle je hrozně jednoduchý recept na báječnou letní večeři.
Podává se s bagetkami, nebo s nějakým dobrým domácím pečivem.
Recept mám od přítele, nevím, jestli ho vymyslel sám, každopádně salát je hrozně chutný.

Nejlepší je čerstvý, do druhého dne už zelenina pustí mnoho šťávy a prostě to není ono.

Potřebujete jen: voňavá čerstvá rajčata, různě barevné papriky, kvalitní plísňový sýr roquefortského typu (Zlatá Niva je skvělá, Roquefort nebo Gorgonzolu), a extra panenský olivový olej. To je vše. Nic víc.



Sýr je sám o sobě dost slaný, proto není vůbec třeba salát něčím dochucovat.
Olivový olej spolu s plísňovým sýrem vytvoří úžasnou směs kolem zeleniny.



Žádné komentáře:

Okomentovat