úterý 15. května 2012

Hráškový krém s jarní cibulkou


Měla jsem chuť na něco svěžího, jarního a zeleného. :-) Udělala jsem k obědu hráškovou polévku, v rámci  mého ,,mrazákového programu". Bylo potřeba nějak využít zásoby loňského sladkého hrášku. Na naší zahrádce byla velká úroda a teď jen přemýšlím, kam všude bych ho mohla nacpat.

Použila jsem mražený hrášek, čerstvou jarní cibulku a kvalitní máslo.



Přidala jsem domácí zeleninový vývar, který mám dopředu navařený pro každou příležitost . Mám plný mrazák vývarů kuřecích, krůtích, zeleninových, rybích, hovězích a jehněčích. Vždy se hodí. V žádném případě bych polévku nekazila umělohmotnou kostkou plnou syntetických ,,chutí". 

Krátce jsem polévku povařila, jen do změknutí hrášku. Dochutila jsem trošku solí a pepřem (vývar byl nesolený).
Rozmixovala jsem polévku a podávala. Smetana ani nebyla třeba, ale může se pro ještě větší zjemnění přidat.
K tomu bagetky s bylinkovým máslem a oběd nemá chybu.
Doplnila jsem tenkými plátky skvělého sýra Gran Moravia a lístky čerstvého polníčku.
Na závěr jsem polévku zakápnula lahodným dýňovým olejem, který mi přítel přivezl ze Slovinska. Skvěle se hodí k těmto krémovým polévkám.

Žádné komentáře:

Okomentovat