čtvrtek 17. května 2012

Francouzský hruškový koláč


Recept pochází z knihy od Hanky Michopulu - Recepty z farmářského trhu. To byl další hezký dárek k mým narozeninám. :-)
V knize je pojmenován jako Hruškový koláč francouzské mámy. Vypadal skvostně, tak jsem se hned pustila do jeho přípravy.
Myslím, že je typicky francouzský. Je tam (na můj vkus) hromada másla a cukru. Aspoň toho cukru bych určitě ubrala. Použila jsem totiž, krásné, sladké hrušky a dohromady ještě s cukrem v receptu už to bylo moc.
Ale jinak byl tento obrácený koláč velice dobrý a i další den krásně vláčný.


Doporučila bych ho servírovat s kopečkem zakysané smetany nebo dobrého, hustého jogurtu, aby se ta sladkost trochu vyvážila.
Určitě se do něj pustím znovu. Tenhle jsem začala péct asi v deset večer, tak omluvte kvalitu fotografií. :-)












Žádné komentáře:

Okomentovat